Die Angel

Die Angel esiintyy 30.–31.10.2021 Turun Lehtitalossa

Suomalais-saksalainen, taiteilijoiden Ilpo Väisänen ja Dirk Dresselhauss installaatio ja performanssi ”Die Angel” esiintyy Life on a Leaf -talossa Turun Hirvensalossa 30.–31.10.2021.

Die Angel Lehtitalossa on osa Turun kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Päivien aikana on useita esityksiä. Tapahtumaan tulee varattavaksi maksuttomia lippuja, joita ylikysyntätilanteessa arvotaan ilmoittautuneiden kesken. Yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

Väisänen (mm. Pan Sonic) ja Dresselhauss (Schneider TM) ovat kansainvälisesti tunnettuja ja tunnustettuja kokeellisen elektronisen musiikin pioneereja, ja Die Angel on heidän useasti levyttänyt duonsa. Lehtitalossa toteutettavan ääniasennuksen ja esityksen lähtökohta on käyttää aivojen sähkömagneettisia aaltoja ja ympäröiviä sähkökenttiä ääniteoksen luomiseen.

Esitys ja taiteilijoiden haastattelut videodokumentoidaan ja niihin voi tutustua YouTubessa myös jälkikäteen. Mikäli pandemiatilanne jatkuu, työ esitetään streamaamalla eli reaaliaikaisesti internetin välityksellä.

Teoksen tuottaa Life on a Leaf ry/rf, joka on kehittänyt Lehtitalon toimintaa 2018 alkaen. Yhdistys harjoittaa ja edistää taiteen, arkkitehtuurin, akateemisen tutkimuksen ja talouden välistä yhteistyötä tavoitteena mielikuvitusta ja luovuutta suosiva kaupunkiympäristö. Die Angelin esitys kuuluu yhdistyksen teemavuoteen Ääni ja musiikki arkkitehtuurissa.