Life on a Leaf talon omistus

Talon omistaa Life on a Leaf Oy Ab, jonka suurin osakkeenomistaja on Life on a Leaf ry. Toiminta on voittoa tavoittelematonta. Lue Life on a Leaf ry:n tavoitteista täältä .

Talo rakennettiin Liisa Jorosen tuella ja se jäi hänen omistukseensa vuoteen 2018 asti. Kun Joronen ilmaisi halun irtautua omistajuudesta, kutsui Hanna Nurminen (Koneen säätiö) koolle asiantuntijaryhmän keskustelemaan talon tulevaisuudesta. Ryhmä oli vakuuttunut että se tulisi saada käyttöön, jossa yhä useampi voisi kokea, nauttia ja inspiroitua sen erityisyydestä. Tapaamisessa muodostettiin epävirallinen tukiryhmä, joka alkoi työstää toimintasuunnitelmaa, kerätä rahoitusta talon ostamiseksi ja pohtia muutosten organisointia.

Hanna Nurmisen lisäksi tukiryhmään kuuluivat Roger Broo (Turun taidemuseon hallituksen jäsen ja Amos Anderssonin museon puheenjohtaja, joka valitettavasti menehtyi 2017), Timo Hintsanen (Turun kaupunkisuunnittelujohtaja), arkkitehti Olavi Koponen, Sampo Ruoppila (kaupunkitutkimuksen tutkimusjohtaja Turun yliopistossa), Cay Sevón (Turku 2011 -säätiön hallituksen jäsen), Lasse Svens (Åbo Akademin säätiön johtaja), Christoffer Taxell (tuolloin Konstsamfundetin hallituksen puheenjohtaja) ja Henri Terho (Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija).

Päätettiin perustaa Life on a Leaf ry, joka huolehtisi kaikesta taloon liittyvästä toiminnasta ja samanniminen voittoa tavoittelematon yritys kiinteistön omistajaksi. Yhdistys perustettiin marraskuussa 2017. Ensimmäisen hallituksen jäsenet ovat Ruoppila, Ulrika Grägg (Åbo Akademin säätiön intendentti), Klara Paul (Konstsamfundetin asiantuntija), Jyrki Siukonen (taiteilija ja Taideyliopiston dosentti), Elina Suoyrjö (Titanik gallerian toiminnanjohtaja) ja Astrid Thors (Pro Artibus säätiön hallituksen puheenjohtaja). Sampo Ruoppila nimettiin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Varat talon ostamiseksi saatiin kerättyä keväällä ja kesäkuussa 2018 perustettiin the Life on a Leaf Oy Ab, jonka omistukseen rakennus ostettiin.

Life on a Leaf yhdistys ja yhtiö haluavat kiittää Koneen säätiötä, Konstsamfundetia, Svenska kulturfondenin investointisäätiötä, Åbo Akademin säätiötä, Anders Wiklöfiä, Turun kaupunkia sekä Rauno ja Anne Puolimatkan säätiötä lahjoituksista, jotka mahdollistivat uuden lehden kääntämisen talon tulevaisuudessa.  

Yksi ensimmäisistä Life on a Leaf tukiryhmän kokouksista Koneen säätiön ylläpitämässä taiteilija- ja tutkijaresidenssissä Saaren kartanossa 3.2.2016. Kuvassa säätiön puheenjohtaja Hanna Nurminen keskustelee (vasemmalta) Timo Hintsasen, Christoffer Taxellin ja Lasse Svensin kanssa.
 Life on a Leaf -yhdistyksen perustamiskokous Åbo Akademin säätiön Observatoriossa 13.11.2017. Kuvassa (vasemmalta) Sampo Ruoppila, Ulrika Grägg, Klara Paul, Cay Sevon, Lasse Svens, Christoffer Taxell ja Jyrki Siukonen.